Over Zanggroep Spirit

Zanggroep Spirit verrast en blijft boeien

Van breekbare luisterliedjes tot swingende pop: zanggroep Spirit uit Best weet met elk nummer het publiek te raken. De bijzondere arrangementen en originele podiumpresentatie zorgen voor een verrassend optreden dat blijft boeien. Enthousiast nemen wij, 35 vrouwen en mannen, je mee in ons muzikale verhaal.

Zingen is onze passie en dat stralen we uit!

Onder de bezielende leiding van interim dirigent Ashley van Gemert bouwen we continu aan een gevarieerd repertoire. Zuiverheid, klankkleur, ritme, gevoel en intentie staan hierbij centraal. Improvisatie wordt omarmd, want dat maakt het spannend. Zo wordt de muzikale lat steeds een stukje hoger gelegd, ondersteund door het bevlogen pianospel van Joost Kraaijeveld.

Ook in de podiumpresentatie tonen wij onze veelzijdigheid. Soms is die uitbundig, dan weer ingetogen. Regisseur Anne Simkens stemt elke choreografie af op de betekenis van het lied. De combinatie van zang en presentatie versterkt het gevoel dat wij willen overbrengen.

BALK TOPfestival

In 2019 behaalden wij, onder leiding van Don Henken,  twee bijzondere successen. In het voorjaar werden wij uitgeroepen tot beste koor van Zuid-Nederland, tijdens het BALK festival Zuid in Zevenbergen. In het najaar was er een tweede plek tijdens het BALK TOPfestival in Rotterdam, in de categorie ‘Grote groepen TOPklasse’.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Laatste nieuws