Dirigent Don Henken

Ik leef voor samenwerken, dan pas gebeurt het

Dirigent Don Henken en regisseur Anne Simkens vormen samen het artistieke team van Spirit.

De uitdaging die Don graag aangaat

Don Henken - dirigent Zanggroep SpiritSinds begin 2013 is Don Henken de muzikaal leider van Zanggroep Spirit.  Don is al ruim 25 jaar actief als arrangeur, dirigent, coach en muziekleerkracht. Hiernaast werkte hij mee aan diverse theaterproducties en heeft hij tijdens koorfestivals vaak gejureerd

Een bevlogen, enthousiaste man met een grote passie voor muziek. Wat heeft hem bij Spirit gebracht? Don is er erg duidelijk over. Vanaf het eerste moment dat ik kwam luisteren dacht ik, wauw, er zit zo veel potentie in deze groep. Ze moeten hun durfal-laarsjes aandoen, écht op pad gaan en er iets van maken”. Dat is dan ook de uitdaging die Don graag aangaat. “Spirit is voor mij de moeite waard. Het is een ontspannen, leuke club en erg open. Ik voel me thuis bij Spirit en ik kan mezelf zijn”. Don beseft heel goed dat hij in zijn eentje het gewenste resultaat niet kan bereiken. “We doen het samen. Ik maak iets en als het niet goed is verander ik het gewoon. Ik leef voor samenwerken, dan pas gebeurt het. Koorleden moeten zelf overtuigd zijn van hun kwaliteit. Ieder individu moet het gevoel hebben ‘ik ben een getalenteerde musicus’ en beseffen dat hij of zij een aandeel heeft binnen het koor”. Gezelligheid binnen de groep vindt Don daarbij heel belangrijk.

De samenwerking met regisseuse

Over de samenwerking met regisseuse Anne Simkens is Don enthousiast. “Ik wil het publiek raken. Ik wil iets overbrengen wat de wereld een beetje verandert. Dat doe je met alle middelen die je in je hebt. Als dirigent kan ik nooit alle middelen aansturen. Ik houd me vooral bezig met de muziek, de noten. Hiernaast weet ik vanuit mijn ervaring als jurylid dat beeld zó belangrijk is. Anne voelt dit ook heel goed aan en geeft hieraan een passende invulling”.

Zanggroep Spirit, Don, Anne en Joost nodigen je uit voor hun muzikale verhaal!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Laatste nieuws