Pianist Michiel en gitarist Frank

Pianist Michiel van der Weijden

Michiel van der Weijden is de vaste toetsenist/pianist van zanggroep Spirit. Hij verzorgt de muzikale begeleiding tijdens alle repetities en optredens.

Brede ervaring

Michiel speelt sinds zijn 8e jaar piano. Van 1993 tot 2006 was hij de toetsenist van de Helmondse pop/rock coverband No Big Deal. Ook maakte hij enkele jaren deel uit van een amusementsgroep tijdens ‘kletsavonden’.
De afgelopen jaren viel hij nu en dan in, maar speelde hij voornamelijk thuis in Eindhoven. Daar woont hij met zijn vrouw Marieke en hun vier kinderen.

'Spirit is een ontzettend leuke groep'

Terwijl Michiel het hoog tijd vond in weer meer te gaan doen met zijn spel, kwam hij per toeval via-via in gesprek over Spirit. “Toen me werd gevraagd of toetsenist bij Spirit iets voor me was, werd er meteen achteraan gezegd: ‘anders kom gewoon eerst een keertje kijken.’ Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Spirit is een ontzettend leuke groep en ik voelde me warm onthaald. Na de eerste klik, voelde het meer dan logisch om te blijven.”

Gitarist Frank Langenhoff

Tijdens optredens is gitarist Frank Langenhoff de vaste gastmuzikant van Spirit.

In drie vaste bands

Ook Frank was er muzikaal vroeg bij. Hij speelt al vanaf een jaar of 12 in bands. Frank is altijd breed geïnteresseerd geweest in de gitaar, dus zowel elektrische als akoestische gitaar, klassiek en zelfs basgitaar. Hij zit in drie vaste bands, met als stip op 1: de Eindhovense coverband Eighty-Eight (al 25 jaar). Frank woont in Eindhoven met vrouw en twee zoons. Daar heeft hij een studio waarin zich kan uitleven als geluidstechnicus, arrangeur, schrijver en producent.

Een warme deken

Het was Spirit-dirigent Ashley van Gemert (zangeres bij Eighty-Eight) die aan Frank vroeg om ‘een keer’ mee te doen met Spirit. “Daar hoefde ik niet lang over te twijfelen. En nadat ik de warme deken genaamd Spirit over me heen had gehad, wilde ik graag gastmuzikant blijven. Zodat ik nog wat vaker met deze club mooie muzikale tijden kan beleven.”

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Laatste nieuws