Search
Close this search box.

Tweede van Nederland op Balk Topfestival 2019

Zanggroep Spirit op Balk TOPfestival 2019

Zangroep Spirit is zaterdag 9 november 2019 tweede geworden op het prestigieuze Balk Topfestival in De Doelen in Rotterdam!!!

Het Balk Topfestival wordt één keer in de twee jaar gehouden en dan strijden de beste koren en zangroepen van heel Nederland in een aantal categorieën om de eer van het beste koor van Nederland. Spirit mag zich nu de komende twee jaar 2e van Nederland noemen in de categorie “grote groepen”!

Optreden

Een prachtig optreden met speciaal hiervoor ingestudeerde nummers werd bekroond met een staande ovatie en de professionele jury beloonde het optreden met een geweldige 8.4 gemiddeld, met een close finish ten opzichte van winnaar Repeat uit Duiven.

Na een sfeervolle en originele opkomst uit de zaal met “Pokare”, gezongen in het Maori (jury: “wat een sfeervolle start”), werd de zaal muisstil van het à capella weergegeven “Ken je mij” (“mooie intentie en zeer doorleefde interpretatie”). Daarna verrasten we de zaal met het krachtige “Delilah” van ‘Florence and the Machine’ en het sfeervolle “Watch over us” (“jullie laten je ervaring zien met het podium en jullie opstellingen”). De afsluiter met het zeer actuele “Lazarus” van David Bowie met een stukje gewaagde improvisatie (“heel mooi gedaan”).

Balk Topfestival 2021

Wij zijn supertrots op dit resultaat en door deze prestatie is Spirit automatisch geplaatst in de topklasse op het festival in 2021!

Een sfeerimpressie

(foto © Tom Harder)

Leuk als je dit deelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Laatste nieuws

Dit vind je vast ook interessant