Zanggroep Spirit wint prijs op online festival

Zanggroep Spirit wint prijs op online Vocal Leadership Spring Festival 2021

Zaterdagavond 24 april deden we voor de eerste keer mee aan een online festival

De spanning was om te snijden. Een groot aantal leden van Zanggroep Spirit zat in de woonkamer, de keuken, de slaapkamer of zelfs op zolder klaar om op te treden op het Vocal Leadership Lentefestival. Hoe dan?

Online repeteren

Toen vorig jaar niet meer fysiek gerepeteerd kon worden is er gezocht naar alternatieven. Eerst was er Teams waarbij de leden elkaar konden zien en horen, maar daarna kwam Jamulus: software waarmee men tegelijkertijd meerstemming kan zingen. Hiervoor is een pc en vaste internetverbinding nodig. Speciale headsets werden in grote getallen online aangeschaft en er werd geoefend.

Vocal Leadership Spring Festival 2021

Meer dan 100 deelnemers uit binnen- en buitenland namen deel aan het Lentefestival, georganiseerd door Vocal Leadership. De docenten leiden op een vernieuwende manier hun koren, ontwikkeld in Denemarken. Merel Martens en Marlou Vriens waren de voortrekkers van het festival. Erik Fortier zorgde voor het geluid.

Voor het publiek, dat ook thuis achter de pc zat, zongen de enthousiaste Spirit leden de nummers Door de Wind, Human en Watch over us, begeleid door Joost Kraaijeveld achter de piano en Niels de Goeij op gitaar.  Ook werd de vorig jaar opgenomen video van Niet voor het laatst getoond. De nummers werden op een speciale manier geïntroduceerd, iedereen droeg dezelfde kleur kleding en zelfs de achtergrondfoto in Teams werd aangepast. Het leek net een écht optreden!

Een aantal reacties van het publiek: “Kippenvel!” “Heerlijk, jullie energie komt dwars door het scherm.” “Wat ontroerend mooi!” “Prachtige balans en creatief!” “Geraakt, ontroerd.”

Speciale festival prijs

Zondag, op het einde van het 3 dagen durende festival, kreeg Zanggroep Spirit te horen dat ze de speciale prijs voor de groep die opvalt hadden gewonnen: een live coaching van één van de docenten van Vocal Leadership in het najaar van 2021! De leden waren verrast en heel uitgelaten om in oktober gezamenlijk naar Rotterdam af te reizen en de workshop bij te wonen.

Een sfeerimpressie

Leuk als je dit deelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Laatste nieuws

Dit vind je vast ook interessant