Zondagmatinee in Berkel en Rodenrijs

zondagmatinee Zanggroep Spirit in Berkel en Rodenrijs januari 2020

Mooie performance van Zanggroep Spirit tijdens zondagmatinee in O.L. Vrouw Geboortekerk.

Op zondag 26 januari hebben wij maar liefst vijftien nummers uit ons repertoire ten gehore gebracht aan een bijzonder geïnteresseerd publiek in de O.L. Vrouw Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs.

Samen met pianist Damiën Heemskerk

We hebben ons optreden in twee delen uitgevoerd.

Na beide optredens was er een optreden van de jonge talentvolle pianist Damiën Heemskerk.

Vanwege het 250ste geboortejaar van Beethoven speelde hij een van diens mooie sonates. Zijn spel was werkelijk perfect en hij speelde alles uit zijn hoofd. Wij hebben er zelf ook ontzettend van genoten.

Nagenoeg professioneel

John Hofman schreef in zijn artikel op De Herault het volgende over Spirit:

“Men had een, voor Berkel en Rodenrijs, minder bekend koor uitgenodigd. Zanggroep Spirit bleek een nagenoeg professioneel koor te zijn, dat het applaus na afloop volop verdiende. Het beschikt bovendien over een uitstekende pianist en dirigent!

Cultuur aan het Lint had dit koor gescout op het Korenfestival in Middelburg en het meteen uitgenodigd naar Berkel te komen. Johan van der Burg: “Het is voor ons een uitdaging om ook wat minder bekende koren of solisten uit te nodigen. Ook zij verdienen een kans”.

Spirit beschikt over een aantal uitstekende zangers en zangeressen die met het grootste gemak drie- of vierstemmig zingen, heel zuiver en zeer sprankelend.

De meeste koren staan gedurende een optreden op een vaste plek, maar bij Spirit wisselt men regelmatig van plaats of de leden verspreiden zich door de kerk. Het geeft een apart cachet aan het optreden. Het gaat geruisloos en maakt het niet onrustig. Het hoort zelfs bij sommige gekozen liederen.

Wat aansloeg was het lied ‘Ken je mij’ gezongen door Trijntje Oosterhuis en geschreven door haar vader. Spirit zong het feilloos en heel mooi.

Dit koor heeft veel professie in zich en won al op diverse concoursen.”

Een sfeerimpressie

Leuk als je dit deelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Laatste nieuws

Dit vind je vast ook interessant